Anabilim Dalımızın kuruluşundan bu yana diğer plastik cerrahi klinikleri arasında bilimsel çalışmalar ve yapılan ameliyatlar açısından saygın bir yeri bulunmaktadır. Mikrocerrahi, maksillofasiyal yaralanmalar ve her türlü ateşli silah yaralanmalarının tedavisi yoğun olarak yapılagelmektedir. Yıllardır güvenlik güçlerimize verdiği hizmet nedeniyle harp cerrahisi konusunda inanılmaz bir birikime sahiptir. Klinik uygulama yanında deneysel çalışmalara da çok önem verilmekte olup bu amaçla genellikle Gülhane'nin kendi olanakları kullanılmaktadır. Yanık Merkezi, Türkiye'nin en büyük ve en eski merkezi olup çok sayıda hastaya hizmet vermiştir.

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanlığı İdari Kısım, Eğitim-Öğretim Kısmı, Klinik, Poliklinik, Yara merkezi ve Yanık ünitelerinden oluşmaktadır.

Klinik Kısmı: 20 yatak kapasiteli yatan hasta bölümünde ameliyat sonrası hastaların takibinin yapıldığı odalar ve ayrıca özel bakım odası bulunmaktadır.

Poliklinik Kısmı: Ayaktan müracat eden hastalara koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti sunulmaktakdır.

Yanık Ünitesi: 16 yatak kapasiteli yanık ünitemizde yatan hastalarımıza verilen sağlık hizmetinin yanında ayaktan müracaat eden hastalara yanık polikliniğimizde koruyucu ve tedavi edici sağlık hizmeti de verilmektedir.

Yara Merkezi: İyileşme zorluğu gösteren yaraların takip ve tedavilerinin planlanması yapılmaktadır.

Gülhane Serriyat hastanesi’nden Necdet Albay'ın dönüşünde maksillofasial Cerrahi Kliniğini kurmak üzere 1936 yılında Almanya'ya gönderilmiş ve 1938 yılında Türkiye’ye döndükten sonra Cebeci Askeri Hastanesinde Çene Cerrahisi uzmanı olarak çalışmaya başlamıştır.1941 yılında Gülhane’nin İstanbul’dan Ankara’ya taşınması üzerine Necdet Albay Çene Cerrahisi şefliğine atanmış, 1942 yılında Cihat Borçbakan aynı departmana şef yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Cihat Borçbakan 1951 yılında 2 yıl süre ile ABD'lerine gönderilmiş, 1957 yılında profesör ünvanı ile GATA Çene ve Plastik Cerrahi Kliniğini kurarak Direktörü olmuş, 1965 yılına kadar da bu görevini sürdürmüştür. Prof. Dr. Sadun UZEL döneminde, 1971 yılında şu anda bulunduğu binaya taşınmış ve bölümün adı Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Kürsüsü olarak değiştirilmiştir. Bu dönemde 1974 yılında Türkiye'de ilk yanık merkezinin kuruluşu da gerçekleştirilmiştir. 1979 yılında Prof.Dr. Sadun Uzel’in istifasıyla boşalan bölüm başkanlığına Doç Dr Cemal AYTEMİZ atandı ve Profesör olduktan sonra da1993 yılına kadar bu görevde kaldı. Daha sonra Prof Dr Naki Salman PAKOĞLU, Prof Dr Mustafa Şengezer, Prof Dr Murat TÜERGÜN, Prof Dr Selçuk IŞIK ve Prof Dr Serdar ÖZTÜRK Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevini yapmışlardır. Gülhane Tıp Fakültesi’ndeki bu görevi Eylül 2016 tarihinden sonra Prof Dr Muhittin ESKİ üstlenmiş ve emekli olmasından sonra Eylül 2017 tarihinden itibaren Prof. Dr. Sinan ÖKSÜZ ABD Başkanlığını yürütmektedir.

Prof. Dr. SİNAN ÖKSÜZ
Prof. Dr. RAMAZAN ERKİN ÜNLÜ
Doç. Dr. BURAK YAŞAR
Doç. Dr. HASAN MURAT ERGANİ

Eğitim ve öğretim faaliyetleri anabilim dalımız bünyesinde görevli öğretim üyeleri tarafından yürütülmektedir.

Tıp Fakültesi öğrencilerinin ders programındaki teorik ve pratik dersler ile stajlardan oluşmaktadır.

Tıpta uzmanlık eğitimi verilmektedir. Asistanların özellikle travma rekonstrüksiyonu ve yanık konularında ileri düzeyde bilgi ve beceri kazanmaları sağlanmaktadır.

1. Harp Yaralanmaları

2. Yanık ve Yanık Sonrası Gelişen Deformiteler

3. Yara Bakımı

• Diabetik Ayak Ülseri