Lütfen telefonunuzu dik konuma getiriniz.

Tanıtım

Genel Bilgiler

Spor Hekimliği AD Başkanlığında bilimsel ilkelere uygun olarak; eğitim-öğretim süreci yürütülmekte ve sporcu sağlığı alanında sağlık hizmeti verilmektedir.


Eğitim-öğretim kapsamında; tıpta uzmanlık eğitimi, hizmet içi eğitim ve tıp fakültesi öğrencilerine ders verilmekte, sporcu sağlığı alanında kongre, sempozyum ve kurs düzenlenmekte ve bu alanda bilimsel araştırmalar yapılmaktadır.


Sporcu sağlığı hizmetleri kapsamında; profesyonel, amatör, rekreasyonel ve sağlıklı yaşam için spor yapan her yaştan bireye sporcu sağlığı, sağlıklı yaşam ve egzersiz, sportif performans, ergojenik yardım ve dopingle mücadele konularında sağlık hizmeti sunulmakta; spor/egzersiz yaralanmalarının tanısı, tedavisi, ve rehabilitasyonu yapılmakta; rejeneratif enjeksiyon yöntemleri uygulanmaktadır.

 

 
Tarihçemiz

 

GATA Askeri Tıp Fakültesinde spor hekimliği alanında ilk kurumsal çalışmaları Prof.Dr. Orhan ERTEM ve Doç.Dr. Tunç Alp KALYON yapmıştır. Bu kurumsal çalışmaların sonucunda; 01 Kasım 1986 yılında Spor Hekimliği Bilim Dalı kurulmuş ve Doç.Dr. Tunç Alp KALYON bilim dalı başkanı olarak görevlendirilmiştir. 1991 yılında Spor Hekimliği Bilim Dalı, Anabilim Dalı olarak yapılandırılmıştır. Prof.Dr. Tunç Alp KALYON ilk anabilim dalı başkanlık yapmış olup halen Doç. Dr. Tuğba KOCAHAN Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmektedir.


31 Temmuz 2016 tarihinde yayımlanan kanun hükmünde kararname gereği, GATA Askeri Tıp Fakültesi; Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi olarak yapılandırılmıştır. Bu tarihten itibaren SBÜ Gülhane Tıp Fakültesi Spor Hekimliği AD Başkanlığı olarak hizmet vermektedir.

 

Akademik Kadromuz

Doç. Dr. TUĞBA KOCAHAN
Doç. Dr. TUĞBA KOCAHAN
Başkan
Dr. Öğr. Üyesi GÖKHAN BÜYÜKLÜOĞLU
Dr. Öğr. Üyesi GÖKHAN BÜYÜKLÜOĞLU

Eğitim Faaliyetlerimiz

Uzmanlık Eğitimi

Spor hekimliği uzmanlık eğitimi 4 yıldır. Bu eğitim süresi boyunca; ortopedi ve travmatoloji (4 ay), fizik tedavi ve rehabilitasyon (4 ay), kardiyoloji (3 ay), acil tıp (2 ay), fizyoloji (1 ay), endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları (1 ay), çocuk kardiyolojisi (1 ay) ve radyoloji (2 ay) olmak üzere rotasyon eğitimi verilmektedir.
Haftalık eğitim-öğretim programında her hafta çarşamba, perşembe, cuma günleri, seminer, literatür ve olgu sunumu; pazartesi günleri ise bölümüzde sporculara uygulanan tanı, tedavi ve sportif rehabilitasyon süreçlerinin değerlendirildiği klinik konsey toplantısı yapılmaktadır.
Uzmanlık öğrencileri öğretim üyesi gözetiminde, eğitim-öğretim, klinik ve poliklinik hizmetlerine katılmakta, bilimsel ilkelere uygun olarak teorik ve uygulama eğitim verilmekte; bilimsel araştırmalara katılımları sağlanmaktadır.
Uzmanlık öğrencilerine, uzmanlık eğitimi süresince spor kulüplerinde ve ulusal federasyonlarda saha içi aktif rehabilitasyon çalışmalarına katılmalarına imkanı sağlanmaktadır. Şu ana kadar, Spor Hekimliği AD Başkanlığında 8 hekim uzmanlık eğitimini tamamlamıştır.

Çalışma Konularımız

Çalışma Alanları
Sporcu Sağlığı Hizmetleri

• Profesyonel, amatör, rekreasyonel ve sağlıklı yaşam için spor yapan her yaştan bireyin spor/egzersiz yaralanmalarının ve kas-iskelet sorunlarının tanısı, tedavisi ve rehabilitasyonu,
• Spor cerrahisi sonrası kişiye özgü rehabilitasyon programı,
• Profesyonel, amatör, rekreasyonel sporcuların; sportif/fiziksel performans ölçümleri,
• Fiziksel performansın üst düzeye çıkarılmasına yönelik olarak danışmanlık hizmeti,
• Spora katılım muayeneleri ve spora yönelim testleri,
• Sporcu sağlığı konusunda danışmanlık hizmeti,
• Ergojenik yardım konularında bilimsel danışmanlık hizmeti,
• Doping konusunda bilimsel danışmanlık hizmeti,
• Kronik hastalıklarda egzersiz reçeteleme,
• Obezite takibi (Endokrin ve metabolizma hastalıkları ve Genel cerrahi klinikleriyle birlikte yürütülmektedir),
• Rejeneratif enjeksiyon tedavileri (PRP, Proloterapi)
• Ozon tedavisi

Erişim Bilgilerimiz

Sağlık Bilimleri Üniversitesi
Gülhane Tıp Fakültesi
Spor Heimliği Anabilim Dalı
General Doktor Tevfik Sağlam Cad. 06010 Etlik, Keçiören, Ankara,

0312 304 25 57