Amaç, Hedefler

Bilgi Paketi
Bilgi Paketi için tıklayınız...

Stratejik Plan

1. Fakültemizde akademisyen ile öğrenci seviyesini ve eğitim alt yapısını en yüksek düzeyde tutarak mesleki erdemleri karakter haline getirmiş, akademik ve liderlik yetkinliklerine sahip, yerel ve küresel sağlık sorunlarına hâkim, kanıta dayalı tıp uygulama becerisi olan hekimler yetiştirmek ve Mezuniyet sonrası eğitimde kurumsal standartları belirlemek.

2. Tıp Fakültesi’nde klinik öncesi ve klinik dönemde öğrenci kontenjanlarını dikkate alarak eğitim gereksinimlerini karşılayabilecek alt yapı olanaklarını geliştirmek.

3. Eğitim Programın amaç ve hedeflerinin Yüksek Öğrenim Ulusal Yeterlilikler Çerçevesi ve Temel Alan Yeterlilikleri de göz önüne alınarak dış paydaşların katkı ve katılımı ile gözden geçirilerek güncellemek.

4. Bilim ve teknolojiyi etkin bir şekilde kullanarak güncel ve önemli sağlık sorunlarının çözümüne yönelik etki değeri yüksek, rekabetçi bilime katkı sağlayan temel, klinik ve toplumsal çalışmaları yaparak literatüre kazandırmak.

5. Araştırma olanaklarını geliştirmeye yönelik alt yapı çalışmalarını başlatmak.

6. Fakültemizden yüksek etki değerine sahip yayın sayılarının arttırılmasına yönelik ihtiyaçları belirlemek ve uygulama çalışmalarını başlatmak.

7. Ülkemiz ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi koşullarına ait öncelikli araştırma konu ve hedefleri belirlemek, mevcut akademik personelin üretkenliğine yönelik çalışmalar yapmak.

8. Bilimsel araştırma ve kaynak oluşturma kültürünü devam ettirebilmek için ulusal ve uluslararası kaynakları değerlendirmek ve sürdürülebilirliğini sağlamak.

9. Tıp Fakültesi öğrencileri için çıktıya dayalı “ders kitabı” oluşturulması ve bu sürece öğretim üyelerinin katılımını sağlanması

10. Afiliasyon protokolü olana Hastanelerde var olan bilimsel dergilerin ulusal ve uluslararası kalitesinin ve tanınırlığının artırılması

11. Kurumun amaç ve hedeflerine ulaşabilmesi için kalite yönetim standartlarına göre paydaşlarının yetki ve sorumluluklarının belirlenmesi, denetlenmesi, sürekliliğinin sağlanması ve kurum aidiyetinin artırılması, eğitim veren anabilim dallarının eğitim programlarının ulusal ve/veya uluslararası akreditasyonunu sağlamak.

12. Sağlık Bilimleri Üniversitesi ile afiliasyon protokolü olan hastanelerde sağlanan hizmet süreçlerinin eğitim ve araştırma ile eşgüdümünü sağlamak.

13. Öğretim üyelerinin idari ve akademik faaliyetlerinin takibini sağlayacak ve işlem taleplerini yürütebilecek otomasyon sitemini kullanıma sunmak.

14. Öğretim üyeleri ile öğrencilerin daha fazla bir araya gelmelerini sağlamak.

15. Anabilim Dallarının ulusal ve uluslararası akreditasyon çalışmalarına destek olmak.

16. Tıp eğitiminin bütün alanlarında Ulusal ve Uluslararası alanda yetkin ve tercih edilen bir tıp fakültesi yapısını oluşturmak ve sürekli yenilenmeyi sürdürmek.

17. Tıp Fakültesi’nin uluslararası görünürlüğünü ve rekabetçi yönlerini arttırarak ilk sıralarda tercih edilen fakülte haline gelebilmek.

18. Başarılı öğrencilerin Tıp Fakültesi tercihlerinde fakültemizin ilk sıralarda tercih edilmesinin sağlamak.

19. Tıp Fakültesi Dekanlığının Uluslararası öğrenci değişim programlarını etkin bir şekilde yürütmesini sağlamak.